El fals romanticisme.

Les pel·lícules, les sèries infantils i les novel·les ens han fet idealitzar el món de la parella i ens han creat una realitat paral·lela sobre què és el romanticisme. Una gran mentida. Ens han creat una idea sobre el romanticisme falsa, buida de contingut. Gràcies a ells hem cregut en l’eternitat, en uns ideals sobre l’home i la dona que no existeixen. I en segons quins casos, molt millor així.

Hi ha persones que encara entenen com a romanticisme unes espelmes sobre la taula, una ampolla de cava i pètals de roses rodejant la casa. Hi ha persones que necessiten tot un preludi de paraules boniques per poder enamorar-se. Hem crescut amb aquestes idees però en realitat és un gran miratge.

Ens han fet creure que el casament és el preludi d’una felicitat perfecta, que tot el que fugi d’aquí és incomprensible. Ser romàntic no és això, ni molt menys. Ser romàntic és adaptar-se a la convivència, a estimar els defectes de l’altre persona i convertir-los en actitud, en un valor. Ser romàntic també és acceptar la discrepància d’opinions, a que ningú té la raó absoluta.

El romanticisme també és idealisme però sempre buscant la veritat. No deixar de persistir en el que anhel·les, i quan ho tens, aprofitar-ho. No deixar-ho escapar i cuidar-ho com el més gran dels regals.

L’amor pot ser per tota la vida, sí, però no per això hem d’obviar la dignitat com a persones i oblidant que, a vegades, l’amor no ho és tot. Estimar no només és una simple paraula que es pugui dir amb una facilitat sorprenent, és molt més que un sentiment. Estimar és aprendre, és compartir i voler, voler entendre.

Tot i que, sí, a les noies encara ens agrada trobar algun cavaller pel món. Si és que existeixen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s