Deixar-te anar per la ploma.

Aquesta setmana vaig rescatar d’un dels raconets de casa els avis la meva primera màquina d’escriure. I al fer-ho, vaig transportar-me als temps passats. A quan no hi havia ordinadors tan moderns ni mòbils que ho feien absolutament tot. Em vaig tancar en una habitació petita, vaig agafar el primer full que vaig trobar i vaig començar a tornar a utilitzar la màquina.

Les tecles anaven tan fortes com el primer dia i cada vegada em costava més escriure-hi a màquina. Com quan tenia dotze anys i la meva mare em va portar a fer classes de mecanografia. I beneït moment en el que ho va fer.

Allà vaig aprendre moltes coses i no només a saber escriure, a apassionar-me per la paraula i la ploma. Vaig aprendre que amb una màquina d’escriure, un foli o un bolígraf puc dir coses que no diria mai a la vida real, de cara a cara. Aprenc a desfogar-me, a treure el que porto a dins i, curiosament, no ho sé fer d’una altra manera.

I com escric? Desorganitzadament, sóc jo. On sigui, quan sigui i sense buscar un perquè. Tinc més de cinc llibretes on hi ha molt més del que mai podré explicar. M’agrada passejar per llibreries i biblioteques i, inevitablement, acabo comprant una llibreta, per moltes que en pugui tenir. Petita, gran, de colors, uniforme. És igual. Una llibreta no són només fulls de paper en blanc, és tota una vida per explicar.

Cadascú té una manera diferent de despullar-se. i jo ho faig amb la creativitat, amb la ploma, despullant-me davant el mirall. Sense miraments, sense subterfugis i sense mentides. Potser perquè enmig d’aquesta poca humanitat que ens envolta i on cada vegada sembla que l’egoisme i els interessos es vagin fent més presents, jo segueixo creient en la paraula, en la gent. En el poder de la passió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s