Les presències virtuals.

Recordo el primer telèfon mòbil que em van comprar els meus pares. Acabava de fer setze anys i ja portava alguns mesos darrere d’ells demanant-los un mòbil. Totes les meves amigues en tenien i ja se sap que a aquesta edat, tot el que tens et sembla poc. I tot el que tenen les altres, et sembla molt.

Estàvem esperant aquell estiu amb nervis, amb deliri, amb anhel. S’acostava el viatge de fi de curs i a casa es van veure ‘obligats’ a comprar-me un mòbil per si em passava alguna cosa.

Ara em miro aquell mòbil i em poso a pensar perquè no podríem viure amb aparells telefònics que només serveixin, simplement, per trucar. Tot ha avançat tant que vivim en línia i ens assabentem de la vida dels nostres amics i coneguts gràcies a les xarxes socials. Ens hem oblidat de la pròpia veu, de la pròpia carn, d’arreglar el món assentats amb un banc.

No ens n’adonem però com més enganxats estem a les xarxes socials més absent es van fent aquelles persones que omplien la nostra vida. I més absents som nosaltres, més llunyans, més inaccessibles. La tecnologia ens ha sobrepassats com a humans i ara ens conformem amb missatges instantanis. Oblidem la veu, el to, les mirades, les llàgrimes.

Ens hem acostumat a entregar-nos a les relacions virtuals per abandonar la soledat en la que estem immersos, per deixar de sentir-nos sols. Queixant-nos per qualsevol fotesa. Fent veure que no ens adonem que ens estem perdent l’única cosa per la que som aquí, per viure.

A vegades, tant control i tanta poca realitat em fa una mica de por. M’espanta saber fins on arribarem i perquè donem més importància al que és abstracte, allò que no es pot tocar. Potser per por, per autoprotegir-nos. Perquè les presències ens fan anar sobre camí segur i així no hem d’enfrontar-nos a res ni a ningú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s