Reivindicar el dret a queixar-nos.

Quan una persona del nostre entorn té problemes familiars o econòmics, solen venir al nostre cap frases com: ‘És que ho tinc tot. No em puc queixar. En realitat, sóc afortunada’. ‘Tu rai, que ets tan jove i ho tens tot al teu abast’. Doncs no, no és això.

Creiem que no podem queixar-nos perquè altres passen dificultats o penúries. Cada persona és un món i precisament per això els problemes són nomes nostres i els patim molt, per insignificants que semblin a terceres persones.

És clar que tenim tot el dret de queixar-nos, només faltaria. És més, ho reivindico. Queixem-nos, indignem-nos, alcem la veu i deixem de viure en l’inconformisme constant. Com si fóssim aquí per passar de llarg, deixant que el riu flueixi, i no intentant deixar-hi una petjada.

La vida no és blanca ni negre. Els extrems no són mai bons i menys quan parlem de coses tan vitals i importants com la mateixa vida. Ni els problemes dels joves són un mal menor ni manquen d’importància i tampoc els que aparenten una perfecta felicitat, la tenen. Aquests són, en realitat, els que se senten més buits i són capaços de donar-nos lliçons.

Tenim tot el dret de queixar-nos i ens hem d’obligar a fer-ho perquè si no fos així, les coses mai canviarien. La vida seria totalment lineal, sense alts ni baixos, sense emocions ni tristeses.

Com en tot, la queixa s’ha d’utilitzar amb una certa mesura i no excusar-nos en ella. Ningú vindrà a casa a solucionar els nostres problemes ni ningú entrarà amb una vareta màgica a fer oblidar les nostres pors i els més íntims temors. Tot seguirà exactament com està si no comences per convèncer-te que tot, o quasi tot, depèn de tu.

O t’espaviles o la vida t’ho va ensenyant. Et va mostrant un camí on res passa per casualitat, on quan et deixes anar i comences a ser valent. A fer-te lliure. I que bonica és la sensació d’haver superat un repte i sentir-te bé amb tu  mateixa.

Llavors, ho pots assolir tot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s