Nou anys després.

Cada dia de l’any ens fa mal. Et vas fer tan necessària, tan imprescindible, que és impossible que no haguem après de tu. Però cada catorze de març és dur i ens fa mal. Com un punyal dins l’ànima. És com si aquest dia es faci etern, com si no passin les hores, com si l’intent de tirar endavant se’ns faci més i més complicat.

No ens fa falta recordar-te per saber que segueixes estant aquí. Hi ets en cada mirada, en cada somriure, en cada decisió. Convidant-nos cada diumenge a dinar tots junts, ajudar-te a recollir la cuina o organitzant un bon berenar per els teus néts. Fer sobretaula i veure la teva mirada neta, la teva expressivitat, aquella xispa que tenies que et feia tan teva. I quan et pensem, t’inspirem, en una mil·lèsima de segon, ja se’ns neguen els ulls.

No et vam sentir mai queixar-te ni lamentar-te, i si en tenies de motius! A cabassos. Però sempre deies que la fe movia el món, que si ho creies, tot era possible. I a dia d’avui, em segueixo aplicant aquesta lliçó. Tothom sap que un dia o altre morirem, que tot té un inici i un final, però sempre solem pensar que per això falta molt. Que encara eres molt jove. I, de cop, arriba, com una ganivetada. I en aquell moment t’adones que cap dolor es pot comparar a aquest. Que el realment important és l’ara, l’avui.

I comences a aprendre a deixar de preocupar-te per les foteses, aquells problemes que a tu et semblen gegants i que vint-i-quatre hores després ja ni te’n recordes. Aprens a preocupar-te per el que no té solució. Però saps què? Ens queda una cosa meravellosa que, aquesta sí, no marxarà mai. El que teu record. Tan inesborrable, tan present.

Gràcies per tant d’amor. El teu somriure m’acompanyarà sempre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s