Quan tot és un problema.

Hi ha persones que veuen la vida com si fos un túnel. Llarg, negre, fosc i sense sortida. O una sortida a la qual mai podran arribar. Tremendament convençuts de que no aconseguiran els seus somnis i que no és culpa seva. Que els astres s’han unit en contra d’ell o d’ella. A qualsevol petita cosa hi veuen un problema i d’un granet de sorra en fan una muntanya. No veuen els matisos que té la vida. O és blanc o és negre. O m’estimes o m’odies. Tots coneixem persones així.

Admeto que aquest tipus de gent em posa dels nervis, és més, m’indigna. Ho veuen tot tan negre que acaben contagiant-me. I, sí, potser exagero però a mi em costa molt tenir a prop a persones així. Crec que ens acaben fent més mal que bé. Potser ningú els ha explicat que anant amb aquesta filosofia, no aconseguiran res. Rectifico, sí, s’amargaran encara més.

No es tracta d’aparentar felicitat en tot moment, perquè això, aquest sentiment, és efímer. Però sí que es tracta de veure el got mig ple, de creure en les possibilitats, en la gent, en tu. I sí, és molt possible que t’equivoquis però equivocar-se és una de les millors coses que ens poden passar. Us imagineu que sempre actuéssim de manera impecable, com diu el manual d’instruccions, i sense desviar-nos del que és correcte? Que avorrit, no? No n’aprendríem mai.

T’equivocaràs mil vegades, segur, però almenys t’hauràs atrevit a fer-ho. O això o d’aquí vint anys tindràs remordiments i et penediràs de tot el que no has fet. De les decisions que no has pres. De no haver-te deixat estimar.

Potser hauríem de donar més les gràcies per equivocar-nos, per caure, per aixecar-nos. Per tornar-hi. Una i una altra vegada. Fins arribar a la meta.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s