Ai, l’amor.

Sempre m’ha agradat escriure i parlar sobre la vida, sobre les petites coses. Aquells detalls que ens allunyen de la maleïda realitat. Realitat que es converteix en horror quan encens la televisió i només veus els morts de Kiev o com els polítics es discuteixen l’un amb l’altre –independentment de l’ideologia- per mantenir la seva butaca.

Per això, m’agrada sortir d’aquesta bombolla i construir un altre món. Un món on es parla de la vida, de l’amistat, de l’amor, de l’orgull i de la capacitat d’estimar. Que tots, uns més amagada que altres, tenim.

Com a persona curiosa que sóc, m’agrada saber de tot i de tothom. M’encanta veure l’amor expressat en mirades i no en paraules. Potser perquè sempre he pensat que els que estimen molt, no ho expressen amb paraules. Els que estimen molt, diuen poc. M’agrada saber-ho tot d’aquestes persones. On es van conèixer? Com es van enamorar?

Hi ha amors de tot tipus i cadascú el viu d’una manera diferent. No s’estima de la mateixa forma als quinze anys que als vint-i-vuit. I és una sort que sigui així. Us imagineu viure un amor, de forma permanent, com el que es viu a l’adolescència? Sempre en un núvol, vivint en un món paral·lel, on tot és de color rosa i no existeix res més que aquella persona que tenim tant i tant idealitzada? Que avorrit. Afortunadament, la vida és molt més que tot això i, l’amor, també.

Estimar no significa viure cada segon pendent d’aquella persona que ens remou per dins. Estimar també és sinònim d’empatia, d’amistat, d’intel·ligència i de sentit de l’humor. Contràriament al que pensen molts, no n’hi ha prou amb estimar. Això hauria de ser el mínim. Hauria.

Hi ha amors passionals. D’aquells que només es viuen un cop a la vida i, a vegades, ni tan sols això. Hi ha moltes persones que mai coneixeran un amor que t’arriba des de la primera mirada, des del primer somriure. Només amb la seva presència. Per això, els que hem tingut la sort de viure-ho, ho agraïm i en certs moments, ens meravellem perquè ho podem tornar a recordar tot. Com si passés ara. Com si no hagués passat el temps. Com si les llàgrimes s’haguessin esborrat.

I no feu cas dels que diuen que no es pot tornar a estimar. Que quan has estimat tant, ja no sents mai més el mateix. És mentida, és una llegenda. L’amor s’expressa de moltes maneres i sempre arriba de la manera més inesperada. No s’estima igual, és cert, s’estima diferent. Més profundament, més des de l’ànima, més tocant de peus a terra que en realitat, és als que tots aspirem.

Fa temps, una persona molt propera a mi, segurament la persona que m’ha marcat més em va dir que mai s’estima com la primera vegada. Mai s’estima amb aquella intensitat, com si s’hagués d’acabar el món. Com si cada minut viscut al costat de l’altra persona fos l’últim. I potser si que és veritat.

Això no significa que si no estimes així, no sigui un amor real. Hi ha molts tipus d’amor i tots són vàlids, només faltaria. Passen els mesos, els anys i, de cop, tot torna a ser igual. El teu cap fa un reset i torna a ser cinc anys enrere, on la teva vida es barrejava entre somriures plens de felicitat i llàgrimes que voldries no tornar a vessar.

Però què voleu que us digui: estic tremendament agraïda a la vida per tot el que m’ha donat i m’ha fet sentir. Perquè sí, hi ha amors reals, intensos i passionals que encara que no perdurin en el temps, perduren dins nostre, com una fantasia. Ja ho veieu: aquestes són les petites coses de la vida. Que d’aquí cinquanta anys podré seguir explicant.

3 pensaments sobre “Ai, l’amor.

  1. Molt bonic el post. Com sempre, brillant.
    Ah, i la foto, la Mare de Déu dels Munts, genial també, un bon lloc d’inspiració 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s