Següent pregunta, següent junta.

Ahir, un quartet ben peculiar (Sandro Rosell, Toni Freixa, Javier Faus i Jordi Moix) van oferir un concert de riures, d’acudits en forma de roda de premsa per explicar quina és la remodelació que volen fer al Camp Nou.

Sandro Rosell va explicar que la junta directiva ha descartat construir un nou estadi per el seu elevat cost econòmic, ja que hi hauria un risc d’hipotecar el club. La seva proposta és remodelar el club amb un cost de 600 milions d’euros. Aquesta reforma serà ratificada pels socis en un referèndum el pròxim 5 o 6 d’abril.

Potser, i només potser, Sandro Rosell oblida que quan l’any 2007, Joan Laporta volia fer una reforma al Camp Nou –el cost del qual era d’uns 250 milions d’euros-, ell va dir que això era una bogeria i que l’estadi del FC Barcelona no necessitava una despesa tan elevada. Ara, resulta que la seva proposta és molt més que el doble del que proposava el seu opositor amb el projecte Foster. En aquests casos, l’hemeroteca fa molt mal.

La seva roda de premsa ens va deixar –almenys a mi- molts dubtes. Massa, tenint en compte que van pel món dient que són un exemple de transparència i claredat cap al soci. Amb quins diners es pagarà aquesta despesa? Els socis veuran augmentat els seus abonaments? És lògic que el pròxim mes d’abril es faci un referèndum per saber si el soci ratifica o no la remodelació del camp quan les obres no es començarà fins al 2017? No seria millor consultar-ho al soci al seu moment i no amb tant temps d’antelació?

Per finalitzar l’indesxifrable concert que va oferir ahir la junta directiva, Sandro Rosell es va negar a respondre quan un periodista li va fer una pregunta referent a la querella feta per un soci, Jordi Cases, sobre el contracte de Neymar. Contracte que, per cert, el soci encara espera que el club expliqui amb tot detall, amb total transparència. Que per això el soci és l’amo del club, el verdader.

Sandro Rosell va respondre amb un: ‘Ja val. Següent pregunta’. Que el president del Barça no oblidi que darrere d’una següent pregunta, hi ha una següent junta. Si Sandro Rosell considera que hi ha preguntes que li són incòmodes o no vol respondre ni donar explicacions, la solució és molt fàcil. Si no vols respondre, no facis rodes de premsa. Emet un comunicat amb lo just i tira cap a casa.

Una situació esperpèntica per un dels millors clubs del món, qual única preocupació només hauria de fer referència al futbol. Només al futbol. I mantenir un ordre institucional que ara mateix sembla molt llunyà. Digne d’altres temps que no em ve gens de gust recordar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s