Verdaders herois

Avui ha finalitzat l’última etapa del Rally Dakar 2014. És considerat un dels rallys  més durs del món. Marc Coma, en motos, i Nani Roma, en cotxes n’han sigut els vencedors. Laia Sanz finalment ha acabat en quinzena posició.

En qualsevol altre esport, quedar segon o en quinzena posició és de perdedor. Per exemple, en futbol, si estàs en la posició 10 o 15 de la classificació, és que estàs a la corda fluixa i ets un equip d’aquells fluixet. Aquell equip que Barça o Madrid et pot guanyar amb molta facilitat. Aquí, no. Al Dakar si acabes la competició ja ets un heroi.

La primera vegada que el meu pare em va dir aquesta frase, aquesta de que si un pilot acabava la competició ja era un heroi, una mica més i el tracto de boig? Un heroi, algú que ‘simplement’ ha acabat una prova, una etapa? Doncs sí. En qualsevol altre esport, els minuts jugats són relativament curts: 90 minuts.

Noranta minuts i cap a casa. Aquí, no. Aquí, aquests herois, aquests cracks, agafen un cotxe o una moto que a més han de saber dominar i es posen a pilotar fent vuit-cents quilòmetres, o més, sense aturar-se ni un moment. Amb el risc de deixar-hi la vida. Tretze etapes, un dia rere l’altre, sabent que a la mínima que et despistis, els competidors que venen a darrere et passen per sobre. Una competició on quan un pilot cau mal ferit. els propis companys i rivals pilots són els primers a aturar-se i rescatar-lo.

Aquí, al país, els futbolistes són retratats com verdaders herois. Jugadors que tenen tot el que volen i més. Molt més del que necessiten. Els telenotícies en van plens els dies que hi ha partits i els dies que no i els diaris esportius dediquen més del 50% de les seves pàgines a parlar-ne. I aquesta competició queda petita, arraconada.

Demà al matí aniré al quiosc de sempre, el del meu poble. Miraré els diferents diaris esportius i quants no obriran, en portada, amb el partit que demà juga el Barça contra el Llevant? Potser, als més petits, els hi hauríem d’explicar que està molt bé voler ser Messi però el món no s’acaba amb ell. També ha de ser gratificant voler-se assemblar a Marc Coma.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s