Qatar Airways o Més que un club?

Agafo el comandament al meu pare –sense permís- i poso TV3. La televisió autonòmica ofereix el partit de Copa del Rei de vuitens de final entre el Barça i el Getafe. Abans de començar el partit, ofereixen unes imatges de l’estadi i em sorprenc veient que l’assistència sembla molt llunyana d’arribar a mitja entrada. Si Sandro Rosell tenia por de que amb l’assistència dels nens, hi hagués problemes de massa aforament a l’estadi, no cal que pateixi. Sí, d’acord, l’horari és indecent per ser un partit entre setmana i contra el modest Getafe però potser algú del club hauria de prendre mesures. Com està fent el campió d’Europa. Ells sí que omplen l’estadi a cada partit i, tot i així, han disminuït el preu de les entrades. Potser, al final, només és qüestió de voler-ho fer.

Les grades són buides i això permet que s’hi pugui llegir un dels nous lemes del club: Qatar Airways. A l’altre cantó: Més que un club. Quina ironia, no? Si aquesta junta directiva vol dirigir el Barça com si fos una simple empresa, pura i dura, em sembla molt bé però que no s’omplin la boca dient que el Barça és més que un club. I pregonant uns valors que ells no han cultivat. Es pot estar o no d’acord amb les decisions d’aquesta junta però, per mi, una de les coses que més em costa d’entendre és que ningú dona explicacions. Potser es pensen que el club és seu i que com a dirigents del mateix, n’hi ha prou amb quatre rodes de premsa a l’any. I no, no és això. El club és del soci, únicament, i totes les decisions han de passar per les seves mans. Per això, el Barça era més que un club i no per guanyar-ho absolutament tot, no per meravellar al món amb un joc que difícilment tornarem a veure.

En un moment del partit, les càmeres de TV3 han enfocat Tito Vilanova, que havia assistit al Camp Nou com a espectador, des d’una zona on pocs podien veure’l. A una llotja privada. Segurament, s’ha posat en un lloc discret precisament perquè no li facin cap foto, perquè no el gravin, perquè vol viure i superar la seva malaltia discretament, com és ell, vivint en l’anonimat. Mirant-ho tot des de la segona línia. S’ha de tenir molt poca decència per anar passant imatges d’ell i gosar-ne dir periodisme. No sé si la millor manera de respectar-lo és obviant la seva voluntat. Ignorant-la.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s