No era impossible.

Ara, sí. Ja tenim data i pregunta per la consulta a favor -o en contra- de la independència de Catalunya. Al carrer hi ha una alegria contagiosa, una esperança, un anhel d’un futur millor. La societat civil està contenta perquè ja s’ha fet el primer pas però ho està més perquè, per fi, els polítics s’han posat a l’alçada de la gent, han practicat l’empatia i els han escoltat. Feia setmanes que semblava que s’anaven barallant per quina seria la pregunta i, al final, quan ningú s’ho esperava -ni tan sols els periodistes que sovint semblen saber-ho tot- surt el president de la Generalitat i convoca a tot un país el pròxim 9 de novembre del 2014.

Sí, potser sí que la pregunta no era com l’imaginàvem tots. Però per poder fer la consulta, aquesta havia de comptar amb un gran suport del Parlament i la manera d’aconseguir-ho era cedir. Això és el que han fet els partits polítics: escoltar, debatre i actuar. Pensant amb tothom, amb els que volen que les coses canviïn i els que no. Quan es va saber quina era la pregunta, les crítiques no es van fer esperar. Perquè dues preguntes? No és  millor fer-na una que sigui 100% clara? I jo quan sento això em pregunto perquè sempre ho critiquem tot.  Catalunya sempre ha sigut un país petit, que s’ha amagat quan ha aconseguit grans fites. Doncs potser ara és el moment de canviar-ho. No fa gaires anys per molts de nosaltres era inviable una futura independència del país. Ni tan sols ens ho plantejàvem i ara tot sembla tant a prop! Ells, els d’allà, els que s’omplen la boca parlant de democràcia però a l’hora de la veritat no són capaços ni d’escoltar ni de voler entendre res, no podran dir-nos que no hem esgotat totes les vies.

Avui molts pensem en els que no hi són i que ens van dir una i mil vegades que això no ho veuríem mai, que era impossible, que toquéssim de peus a terra i deixéssim de somiar. Que ells ja van patir molt, que la guerra va ser molt dura i els va costar molt tirar endavant. Doncs sí, era possible. Ho serà. Ai, que n’estaveu d’equivocats!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s