Ho vols? Ho tens.

Quantes vegades haurem sentit aquest eslògan en diferents anuncis de publicitat. La societat pretén induir-nos en això. En què ho podem tenir tot sense haver de renunciar a res. Els aparells electrònics més moderns, un habitatge enorme, l’últim model de cotxe més venut de l’any, etc. Volen fer-nos creure que tot està al nostre abast i és mentida. És un miratge.

Perquè no, no ho podem tenir tot. Tard o d’hora haurem de saber triar. Prendre decisions també significa renunciar a alguna cosa, assumint-ne les conseqüències. Vivim pensant que com més tenim, més feliços podem ser.  Aquesta idea tan superficial, tan materialista ens allunya del que és veritablement important. I és totalment a l’inversa. Quan tens poc, quan saps que tot costa molt, quan ningú t’ha regalat res, quan t’ho has hagut de lluitar molt i fins i tot no ho has aconseguit, valores el més mínim detall. Aquell detall que per altres és tan insignificant. I que a tu t’omple molt més que qualsevol altra cosa. Els grans moments estan en les petites coses.

No comparteixo l’inconformisme d’una societat establerta amb uns valors que no són els meus. Vivim amb un ritme tan frenètic que a vegades hauríem d’aturar-nos i pensar en què fem i com ho fem. En no actuar només pensant en què rebrem a canvi. Busquem la manera d’obtenir el que segons nosaltres ens falta, volem el que no tenim i no ens donem un temps per gaudir lo poc o molt que hem aconseguit.

Qui no té aquests valors, qui no els ha tingut des de petit, difícilment ho podrà pal·liar. O es té o no es té. Aquesta és la verdadera crisi d’una societat plena de frivolitats, de regals materials, de voler-ho tot. De no voler perdre res. De viure la vida com si fos una competició. De voler tenir tot el que té el veí, o fins i tot, més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s