I si el demà és avui?

No deixar per demà el que podem fer avui. Quantes vegades haurem sentit aquesta frase. No fem res més que portar-li la contrària. Pensem que ja tindrem temps. Demà, ja ho farem demà. No és un acte una mica egoista pensar que sempre tindrem temps? Tan segurs estem que realment hi haurà un demà? I si no és així? Estem perdent el temps al deixar que el riu flueixi sense actuar, sense prendre cap decisió? Això no és viure. Ni és apassionar-se. És deixar que la vida passi.

Potser pensareu que sóc una dramàtica però és ben cert que cap de nosaltres sap quin és el nostre final. Pot ser demà o d’aquí cent anys. Ningú ens ho pot assegurar. Partint d’aquesta base, no seria millor actuar ara? No deixem per demà el que realment podem resoldre avui. A vegades, cal aturar-nos cinc minuts, tirar l’orgull a les escombraries i trucar a aquesta amiga de la infància que fa deu anys que no veiem. O agafar el cotxe i fer una visita a l’àvia. Fer això o qualsevol altra cosa que fa temps que no fem. Que no dediquem el nostre temps a algú.

És veritat que no tot depèn de nosaltres. Hi ha factors externs que ens poden condicionar. Però hi ha altres coses que sí que realment giren al voltant dels nostres actes. Deixar de fer aquestes coses que ens fan feliços, per por al fracàs, és decisió exclusivament nostra i només nosaltres en som els responsables. Nosaltres ho decidim. O ens arrisquem, ens apassionem i vivim o deixem que la vida passi, com si parléssim d’una tercera persona, com si no fóssim nosaltres. Si t’equivoques, t’equivocaràs tu. Ningú més. Les conseqüències les patiràs tu però segurament és molt millor arriscar-se que no quedar-te aturat pensant en què hauria passat si…

Hi ha coses que poden marcar el sentit de les nostres vides i no poden esperar.

Un pensament sobre “I si el demà és avui?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s