Sentir-nos valorats.

Vivim en un món i sobretot amb la crisi que estem passant que és molt més rellevant i més notícia, les desgràcies. Les morts, els desnonats, els milers d’aturats.

Perquè un Telenotícies mai obre amb la notícia d’algun científic que descobreix una cura o d’un jove que ha aconseguit el seu somni després de moltes dificultats? Ens queixem de que tenim pocs exemples en els que emmirallar-nos però quan els tenim, no sabem valorar-los.

El mateix passa en la nostra vida quotidiana. Conec alguns pares que quan consideren que els seus fills no han actuat bé, els posen al seu lloc i els fan entendre que d’aquella manera difícilment arribaran a aconseguir els seus somnis. No obstant, quan els seus primogènits es fan dignes d’ells i actuen de manera responsable i honesta, els seus pares en comptes de sentir-se’n orgullosos, no els feliciten. Perquè? Perquè consideren que allò és el que ha de fer. Obligats a triomfar.

A tots ens agrada sentir-nos estimats i respectats. Quan ens equivoquem, volem que ens ho diguin per aprendre’n i millorar dia a dia, però, quan fem les coses bé, també volem que ens feliciten i se sentin orgullosos de nosaltres.

Al saber que ens valoren, transformem els problemes en reptes. És més fàcil prendre la decisió correcta si tens algú al darrere que et diu que no t’aturis, que segueixis lluitant, que tot té una recompensa.

I això es pot aplicar a tots els àmbits. A la feina. Amb la família. A la vida.

2 pensaments sobre “Sentir-nos valorats.

  1. Totalment d’acord. Sembla que vivim encasillats en unes directrius preestablertes, i tot el que s’aparti sembla mal fet.
    Igualment tenim la necessitat afectiva de que se’ns reconeguin els mèrits o simplement les gestes afectives.
    No sé si m’exico, espero que si 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s