Twitter. Pros i contres.

Un dels últims documentals que ha ofert el ’30 minuts’ de TV3 és ‘Penjats a Internet’. En aquest, diferents joves de la dècada dels 80 i 90 mostren com i perquè utilitzen les xarxes socials.

Quins avantatges i inconvenients tenen les xarxes socials, especialment Twitter? Tenen només un ús lúdic o poden tenir utilitat, també, en la via professional?

No sóc gaire partidària de transmetre a la xarxa, a tothom, cada pas que donem però si de saber-les utilitzar en la seva justa mesura. Tampoc estic a favor dels usuaris que hi pengen documents, arxius o imatges de persones del seu entorn, sovint infants, sense el seu consentiment. Quan aquests creixin, els agradarà saber que la seva imatge, els seus passos, hauran set vists per tothom? Hem de ser molt conscients que tot el que escrivim a les xarxes, té una gran repercussió. Ho pot veure tothom i queda per sempre.

Alguns utilitzen les xarxes per publicitar-se professionalment, per donar-se a conèixer, per fer contactes i, en alguna ocasió, arribar a crear projectes. Altres ho utilitzen per evadir-se, per no sentir-se sols, perquè en el fons saben que a l’altre costat hi ha algú que els llegeix i això els fa sentir importants. S’hi identiquen. Perquè, sovint, el que diem a través de l’escriptura no ens atrevim a dir-ho a la cara.

O, perquè no, n’hi ha que utilitzem Twitter per assabentar-nos del que passa al món i d’una manera fàcil, ràpida i gratuïta. Gràcies a Twitter he pogut llegir articles, reportatges o entrevistes que d’una altra manera mai haguessin arribat a les meves mans. Mireu-me a mi. Mai havia pensat en crear un blog. Mai vaig pensar que arribaria a tanta gent i, sobretot, que hi hauria tanta gent identificada. Això et fa sentir ple. Orgullós. És molt gratificant.

Twitter, per mi, també té una funció lúdica. Perquè gràcies a aquesta eina he arribat a conèixer persones impressionants i fer grans amistats.

Un pensament sobre “Twitter. Pros i contres.

  1. Comparteixo totalment l’article. Les xarxes socials es poden utilitzar en la seva justa mesura, amb un grau d’investigació patern per als menors, al meu punt de vista, i si m’apures, escollir la xarxa que més necessitis per a la teva funció, no cal obrir compte a totes. Per sobre de tot, com a prioritat i obvietat, tenim una vida per sobre. Mira a “YouTube” “sin whatsapp sin whatsapp” i veuràs com de malament es pot arribar a utilitzar i ens pot afectar. Comparteixo de nou, la teva reflexió amb la xarxa social Twitter.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s