El millor moment del dia.

Persones que de cop, apareixen a la meva vida. Que em sorprenen. M’aguanten. Em recolzen. M’animen. I m’estimen.

Amb la rutina del dia a dia, d’anar d’un cantó a l’altre, moltes vegades no tenim temps ni ens posem a pensar com ha anat el nostre dia. Quin ha sigut el millor moment. Quina tasca hem fet per pur plaer, la que faríem durant hores i hores. I no, amb la finalitat d’un objectiu final. És una cosa a la que no donem importància. Però de tant en tant, algú et fa veure que ets important. Que no ets simple. Que serveixes per alguna cosa més que per fer 8 hores d’oficina, arribar a casa i estar amb la família. I això és molt reconfortant. T’omple.

Em vaig trobar amb una persona que em va explicar que el millor moment del dia era quan arribava a casa i es posava a llegir. Per una part, és una cosa positiva. Per ella, és un moment d’esbargir-se, d’allunyar la ment, de buidar-la. De no pensar en res. En absolutament res. Però per una altra banda, vaig pensar, és una situació molt trista. Que el seu millor moment fos l’última hora del dia quan anava a dormir, vol dir que les restants 23 hores per ella no van valer la pena? Que només les va realitzar per aconseguir un objectiu? Sí, és així i no és sola. Preguntem-nos, a molts de nosaltres, què fem per plaer, durant les 24 hores.

La mateixa societat ens porta a això. A la buidor, a la simplicitat. La televisió, els mitjans de comunicació, ens inculquen el poder, la fama, l’interès, el diner. Ens mostren una i mil vegades quins són els empresaris més rics del món. Potser, també hauríem de pensar, que és això el que estem transmetent als més petits. Que estudiïn, que treballin, que guanyin molts diners. Perquè la fama, l’interès, el poder sí que et fa realment feliç, no? Això és el que em transmet la meva societat. Molt trist que no tothom ho sàpiga interpretar.

Acaba la setmana. Estàs cansada. Només vols relaxar-te. I de cop, algú t’abraça, t’estima, et convida a una festa i passes el millor cap de setmana de la teva vida. Que els pròxims 22 anys no canviïn.

Un pensament sobre “El millor moment del dia.

  1. I tant. Perquè de ben segur que tenim al nostre costat qui realment hi ha d’estar. Perquè apareixen persones bones, disposades a abraçar-te quan menys t’ho esperes i més ho necessites. Això et fa realitzar i pensar que res és més important que la calor i l’amor d’una persona. Hem de ser nosaltres mateixos, no intoxicar-nos d’informació negativa. Hem d’aprendre a valorar-nos, a gaudir de les petites coses, i no desitjar tenir el que no es pot tenir. D’aquí vé l’infelicitat, la precarietat econòmica, el deixar-nos portar per una societat materialista i el perdre la cultura de l’esforç. Acostumats a no tenir privilegis i de vegades sense poder tenir-los, sabrem valorar el que molts, no saben : el valor humà.

    Una hora de lectura, una estona de tv, un sopar de família o amics… Una lluita per aconseguir la felicitat, una lluita sense ser portat per una societat de consum. Aquests moments s’ampliaran amb el temps. Transmetràs als teus el que és disfrutar i t’envejaran perquè tu, estaràs preparada per gaudir d’urna estona de lectura i més, els altres nomes sabran gaudir del “més” i no és perpetu.

    La societat no ens porta a la buidor si no ens hi deixem portar.

    Molt bon article, ple de positivitat, ambició i aprenentatge.

    Moltes felicitats pels teus 22. Què els pròxims, no canviïn.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s