La passió. La vocació.

La passió. El que mou el nostre món. La passió per el que sigui. Per la nostra família, per els nostre amics, per la nostra feina, per les nostres aficions. Sempre havia pensat que a tothom li apassionava alguna cosa, allò que el feia feliç, que l’omplia. Però no. He descobert que no tothom troba a la vida allò que l’apassiona. Potser no és que no ho hagi trobat, sinó que ho té molt a prop seu però no ho ha sabut veure. A vegades, donades algunes circumstàncies, és molt més fàcil o còmode agafar el camí més ràpid, el que no ens porta problemes. Ni ens fa pensar.

 I és molt injust. I molt trist. Tots, cadascun de nosaltres, té alguna cosa en la qual és molt, molt bona. Una feina, una afició, una tasca en la que no mira quina recompensa li dóna, en la que les hores li passen volant. Dit així, sembla molt fàcil, no? No ho és tant, no tothom sap veure aquella cosa en la que és únic. En el fons del seu cor sí que ha trobat aquesta passió, però no l’explota per por al fracàs, per por al ‘què diran’. Aquesta por ens atura, no ens deixa tirar endavant. I no hi ha res pitjor que això.

 L’altre dia, em vaig trobar una persona entranyable. Parlant de la crisi, tema vital actualment a les nostres vides, li vaig demanar quina professió tenia. La seva resposta em va fascinar: ‘Jo no tinc una professió. Mai l’he tingut. El que sí que tinc és un ofici. I l’he sentit des de ben petit. Perquè quan tens una cosa que et fascina, que la fas amb amor, no hi pots renunciar’. No vaig saber què dir. Durant tot aquell dia, no vaig poder fer res més que pensar i pensar en tot això.

Ofici. Quant temps feia que no sentia la paraula ofici. Ara no hi han oficis, hi han professions. Ens hauríem de preguntar perquè. Perquè vivim tan estressats. Perquè, constantment, no tenim ni temps per posar-nos a pensar si el que fem, ens fa sentir realitzats, orgullosos, satisfets.

 No tothom té una feina de la qual se’n senti orgullós, que la faci amb gust, que no s’hi dediqui només per la satisfacció econòmica. Aquesta crisi, espero, ens ajudarà a ressorgir i a fer-nos veure que tots som especials, som únics en alguna cosa, en el que sigui. Res és impossible. Ni tan sols un canvi a la nostra vida. És possible si tu hi creus.

 La vocació no ha de ser, només, la nostra feina. També pot ser una afició. Una afició que mai vam pensar que teníem. Que mai crèiem que fèiem bé. Però que a la nostra manera, la adoràvem. Com la meva. Escriure.

Un pensament sobre “La passió. La vocació.

  1. Em fas gràcia. Despreès et queixes de que no som crítics. I què vols que et digui personalment sobre aquest article? No trobar quelcom que apassioni com bé dius o és perquè ha agafat el camí més fàcil o té un depressió que no el deixa veure més enllà. També és cert que moltes vegades tenim por al fracàs però aleshores no ets decidit i no mereixes ser víctima. Amb francès diuen : “Qui ne tente rien n’a rien” que vol dir, qui no s’arrisca no té res.
    De ben segur, com varem parlar l’altre dia, aquesta crisi posarà a més d’un al seu lloc. Perquè no tot són professions, hi han els oficis i aquesta crisi farà que les persones ambicioses i lluitadores trobin la seva passió que mai haurien trobat amb la societat del “més ben estar” que teníem fins ara.

    Sentir-se bé amb un mateix, realitzat. I no cal que ens deixem portar per la societat de consum, estilista. Aquestes persones hauran trobat la seva passió i de ben segur, un grau superior d’intel.ligencia demostrable per sobre dels que s’hi dediquen només per motius econòmics. Respectable tot, però sense fer-se les víctimes per no saber haver trobat, la seva passió.

    No estic d’acord en que no “faran res per por del que diran”. Ho lluites tu, o ningú més et portarà el pa a taula.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s